EXTRAS | MEDIA

EXTRAS | MEDIA

Η Ξένια Παρασκευοπούλου, ψυχολόγος με εξειδίκευση στην σχολική ψυχολογία, μιλά στην Μαρία και στον Στάθη στο πρωινό του easy 972 για τα παιδιά με σχολική φοβία. Αναλύει τι νομίζουμε ότι είναι και τι εν τέλει είναι στην πραγματικότητα, τον ρόλο της μητέρας σε αυτό αλλά και πως μπορούμε να το διακρίνουμε.

Η ψυχολόγος με εξειδίκευση στην σχολική ψυχολογία, Ξένια Παρασκευοπούλου, κλείνοντας το κεφάλαιο των διατροφικών διαταραχών αυτή την εβδόμαδα στο easy breakfast, μας μιλάει για τη ψυχοσύνθεση ενός βουλιμικού ανθρώπου, και δη εφήβου, και ποια είναι τα δείγματα για να γίνει αντιληπτό.

Η Ξένια Παρασκευόπουλου, ψυχολόγος με ειδίκευση στη σχολική ψυχολογία, στο πλαίσιο του κεφαλαίου «σωματικές διαταραχές» που άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα, μιλά στην Μαρία και στον Στάθη για την ψυχογενή ανορεξία. Πως μπορεί να γίνει αντιληπτή αλλά αναφέρεται και στην ευρύτερη ψυχοπαθολογία γύρω από αυτήν.

Η ψυχολόγος, με εξειδίκευση στην παιδική ψυχολογία, Ξένια Παρασκευοπούλου, άνοιξε την ενότητα από σήμερα στο πρωινό του Easy 97.2, σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές παιδιών και εφήβων. Συγκεκριμένα, μίλησε για την εφηβική παχυσαρκία, η οποία πέραν του ότι έχει θεωρηθεί επιδημία της εποχής, έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις.

Η Ξένια Παρασκευοπούλου, ψυχολόγος με εξειδίκευση στην παιδική ψυχολογία απαντά στα αιώνια ερώτηματα γονέων σχετικά με το ψέμα και την "ανεντιμότητα" των παιδιών. Πόσο παραβατικά είναι; Ποιά είναι τα κατά συνθήκη ψεύδη; Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς;

Η ψυχολόγος Ξένια Παρασκευοπούλου ξεκίνησε τη νέα σεζόν στο πρωινό του easy δίνοντας συμβουλές στους γονείς για το πως μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στο νέο σχολικό ξεκίνημα που είναι προ των πυλών. Χρειάζεται χαρά και ενθουσιασμός και σταδιακή προσαρμογή, όπως θα ακούσετε.

Η Ξένια Παρασκευοπούλου σήμερα στο πρωινό του easy breakfast μίλησε για την παρουσία των φανταστικών φίλων που έχουν πολλά παιδάκια. Η ψυχολόγος μας εξηγεί το γιατί και τη μορφή που μπορούν να έχουν αυτές οι ανύπαρκτες παρουσίες στη ζωή του παιδιού αλλά και γιατί δεν πρέπει να ανησυχούν οι γονείς.